Fotograf: Hargs hamn

Kategori: Hamn/Logistik

Sjöfartsverket muddrar in till Hargs hamn

I höst ska Sjöfartsverket börja muddra i infarten till Hargs hamn för att göra plats för större fartyg.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ats för större fartyg.

I maj i år inviger Lantmännen en ny spannmålsterminal på Hargs hamns område. Den nya terminalen kommer att ha en lagringskapacitet på cirka 35.000 ton spannmål. I och med den nya terminalen vill hamnen kunna ta in större fartyg.

Därför kommer Sjöfartsverket inleda muddring av den befintliga farleden under hösten 2019. Efter muddringen kommer fartyg med en lastkapacitet på upp till cirka 30.000 ton att kunna komma in. Det innebär nästan dubbelt så stora fartyg som i dag.

”Inte bara lokal angelägenhet”

– Hargs hamn är en bra lokalisering för vår exportverksamhet i Uppland. Den ger oss goda möjligheter att lasta större fartyg jämfört med motsvarande förhållanden för hamnarna inne i Mälaren, säger Mikael Jeppsson, spannmålschef vid Lantmännen, i ett pressmeddelande.

– Hamnen är inte bara en lokal angelägenhet för kommuninvånarna i våra sex tätorter, utan jag vill se den som en nyckelfaktor för regional tillväxt. Främst från Uppsalaområdet men även från kunder norr om Stockholm, säger Jacob Spangenberg, ordförande i Hargs hamn AB.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]