Infrastrukturminister Tomas Eneroth (s).

Fotograf: Adam Bergman

Kategori: Politik

Regeringen låter utreda en breddad ekobonus

Regeringen ger Trafikverket i uppdrag att analysera hur en förlängd och breddad ekobonus bör utformas för att ytterligare främja överflyttningen av gods från väg till järnväg och sjöfart.
2018 införde regeringen möjligheter att få miljökompensation för åtgärder som leder till att gods flyttas över från vägtransporter till sjötransporter genom den så kallade ekobonusen. Samma år genomförde regeringen också möjligheter att ge stöd för godstransporter på järnväg.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ingen möjligheter att få miljökompensation för åtgärder som leder till att gods flyttas över från vägtransporter till sjötransporter genom den så kallade ekobonusen. Samma år genomförde regeringen också möjligheter att ge stöd för godstransporter på järnväg.

Regeringen uppger i ett pressmeddelande att Trafikverket har fått i uppdrag att analysera och föreslå en breddad ekobonus för att ytterligare främja överflyttningen av gods till järnväg och sjöfart, och underlätta för så kallade intermodala godstransporter, när gods transporteras med fler än ett transportmedel.

– De befintliga miljökompensationerna till järnväg och sjöfart och den nya satsningen på en breddad ekobonus bidrar till att minska utsläppen inom transportsektorn. Genom att flytta godstransporter från väg till järnväg och sjöfart skyndar vi på klimatomställningen, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth, i pressmeddelandet.

Uppdraget ska redovisas den 10 mars 2022.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]