Tallink Siljas Victoria i Stockholms skärgård.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Passagerarsjöfart

Prisregn över färjerederier

I veckan har flera utmärkelser och nomineringar tilldelats färjerederier med trafik i Sverige. Bland annat har Viking Line och Silja Line prisats för sitt arbete med pandemin.
Det var i fredags som Silja Line kammade hem förstaplatsen i Evimetrix Swedish Brand Awards årliga varumärkesundersökning för sin hantering av coronapandemin. Utmärkelsen bygger på en undersökning bland allmänheten där de svarande fått rangordna totalt 400 olika varumärken i 30 olika kategorier, bland annat inom resebranschen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]and Awards årliga varumärkesundersökning för sin hantering av coronapandemin. Utmärkelsen bygger på en undersökning bland allmänheten där de svarande fått rangordna totalt 400 olika varumärken i 30 olika kategorier, bland annat inom resebranschen.

– Coronapandemin har drabbat resebranschen extremt hårt, och kundernas förtroende för och tillit till att företag kan leverera smittsäkra resor kommer därför utan tvekan att vara det viktigaste under en lång tid framöver. Det är tjugofem starka varumärken som mätts utifrån denna parameter i undersökningen, så vi är såklart väldigt stolta över att Silja Line har högst förtroende bland konsumenterna gällande hantering av Covid-19, säger Marcus Risberg i ett pressmeddelande.

Även Viking Line har prisats i veckan som gått. Där handlar det om en finsk undersökning kallad Asiakkuusindeksi 2020 som mäter konsumenternas lojalitet och upplevelse av finska företag utifrån olika parametrar. När det kommer till ansvarstagande under coronakrisen rankades Viking Line som det tredje mest ansvarstagande företaget i Finland, direkt efter Aurinkomatkat och Mehiläinen och på samma poäng som Eckerö Line.

– Vi bedriver sedan länge ett gediget arbete med att förebygga infektioner och smittsjukdomar, vilket intensifierats under pandemin. Vi är glada att detta också uppfattas av våra kunder och att vi nu får denna fina placering i Asiakkuusindeksi 2020-undersökningen. De som ska tackas för detta är självklart alla våra medarbetare såväl på de röda båtarna som på våra kontor. Mitt i en svår tid har vi lyckats tillsammans, säger Jan Hanses, vd för Viking Line i ett pressmeddelande.

Dessutom har tre färjerederier med trafik i svenska hamnar nominerats till priset ”World’s leading ferry operator 2020”, vilket delas ut på World Travel Awards med final i Moskva den 27 november. De tre rederierna är DFDS, Tallink Silja och Stena Line. DFDS har vunnit priset under de senaste nio åren. Allmänheten kan själva rösta i tävlingen, vilket kan göras här fram till den 25 oktober 2020.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]