Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Folk/företag | Passagerarsjöfart

Färjerederier skänker pengar

I samband med 100-årsjubileumet för Finlands självständighet kommer både Tallink Silja och Viking Line att göra betydande donationer.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ra betydande donationer.

Viking Line, Tallink Silja och Eckerö Line hör till de företag som är officiella samarbetspartners inom projektet Finland 100 år.

Tallink Silja har valt att donera 50.000 euro till mindre bemedlade barnfamiljer via den politiskt och religiöst obundna frivilligorganisationen Hope. 

Viking Line kommer att stöda Östersjöforskningen vid Helsingfors universitet med 50.000 euro.

Naturligt

Att välja Östersjön som tema för jubileumsåret för Finlands självständighet föll sig naturligt, uppger Viking Line i ett pressmeddelande.

– Havet och skärgårdsnaturen är viktiga för oss och våra kunder. Vi hoppas att vi med hjälp av Östersjötemat under jubileumsåret kan uppmuntra andra finländska aktörer, som verkar på Östersjön och i dess närhet, att i sin verksamhet ta hänsyn till havet och skyddet av det – tillsammans kan vi åstadkomma så mycket mer, säger Viking Lines vd Jan Hanses.

Stödjer musiker

Inom ramarna för Finland 100 år erbjuder Eckerö Line studerande vid Sibelius-Akademin möjlighet att uppträda ombord. Genom att stödja musiker på deras väg vill rederiet vara med och försäkra att finländskt musikkunnande fortsättningsvis är på toppnivå i världen, skriver man i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]