Fotograf: Cecilia Jaeger/CMA CGM

Kategori: Container

Nya containerlinjer har öppnats från Sverige

Rederierna Cosco och CMA CGM har under sommaren startat nya containerlinjer som kopplar ihop Sverige med kontinenten och resten av världen.
CMA CGM:s nya slinga hade premiär den 31 juli och trafikerar Helsingborg, Halmstad och Göteborg i Sverige, Fredericia i Danmark och Hamburg i Tyskland. I Hamburg ansluter slingan till CMA CGM:s globala nätverk och kortsjönätverk.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]– wp:paragraph –>

CMA CGM:s nya slinga hade premiär den 31 juli och trafikerar Helsingborg, Halmstad och Göteborg i Sverige, Fredericia i Danmark och Hamburg i Tyskland. I Hamburg ansluter slingan till CMA CGM:s globala nätverk och kortsjönätverk.

Linjen går under namnet ”Scandinavian Shuttle Service” och avgår från Göteborgs hamn varje fredag, med ankomst till Hamburgs hamn nästkommande söndag/måndag. Initialt är det fartyget Aries J med en kapacitet på drygt 1.000 TEU som trafikerar slingan.

– CMA CGM är ett expansivt rederi och detta är ett steg i vår fortsatt offensiva strategi på Sverigemarknaden. Genom servicen förbättrar vi ytterligare möjligheten för svensk industri att koppla upp på vårt stora globala linjenätverk, säger Linus Ljungmark, chef för Skandinavien på CMA CGM, i ett pressmeddelande.

Claes Sundmark, försäljningschef på Göteborgs Hamn, säger i ett uttalande att det är väldigt roligt att CMA CGM satsar offensivt.

– Vi är förstås extra glada över att man väljer att satsa på Göteborgs hamn. Vi får en ny linje till hamnen som breddar utbudet ytterligare och som ger det svenska näringslivet nya möjligheter att nå sina globala marknader.

CMA CGM är ett av världens största containerrederier och ingår i rederialliansen Ocean Alliance tillsammans med rederierna Cosco, Evergreen och OOCL.

Cosco har samtidigt utökat sin service i Rotterdam, där inte mindre än tre olika terminaler trafikeras. I samband med utökningen etableras Göteborg som enda hamn i Sverige för denna fartygslinje. 

– Vi är mycket glada för att Cosco har valt APM Terminals och Göteborg när de nu stärker sitt marknadserbjudande till Rotterdam. Vi står redo att hjälpa nya kunder som vill börja nyttja den utökade servicen, säger Magnus Lundberg, kommersiellt ansvarig på APM Terminals Gothenburg, i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]