Fotograf: Stockholms Hamnar

Kategori: Container | Hamn/Logistik

CMA CGM till Stockholms Hamnar

Från och med april kommer containerrederiet CMA CGM att börja trafikera containerterminalen Frihamnen i Stockholm med veckotrafik. Därmed får CMA CMG:s kunder en direktförbindelse till rederiets globala servicenätverk. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]obala servicenätverk. 

– Jag är mycket glad över att vi nu kan erbjuda kunder i Stockholm direktförbindelse till CMA CGM:s globala servicenätverk. Vår nya feeder-linje kommer att anlöpa Stockholm som första hamn varje vecka och kan därmed erbjuda mycket korta transporttider. Våra feederfartyg ansluter till alla våra huvudrutter till och från Hamburg. Hos CMA CGM erbjuder vi kundservice av högsta klass och vi ser fram emot att få välkomna kunder i Stockholm ombord på våra fartyg, säger Birna Ödefors, vd CMA CGM Sweden i ett pressmeddelande.

En växande region

Syftet med den nya linjen är att ge ökade möjligheter och större flexibilitet för ytterligare godtransporter till den växande Stockholmsregionen, där det enligt Stockholms Hamnar finns utrymme för tillväxt under de närmaste åren och i framtiden i den nya containerterminalen Stockholm Norvik.

– Vi välkomnar CMA CGM till Stockholms Hamnar. Det är oerhört roligt att CMA CGM ser en framtid tillsammans med oss, säger Dick Lagerberg, transport- och logistikansvarig Stockholms Hamnar.

Tydlig trend 

– CMA CGM:s nya linje som kommer att gå till CTF-containerterminalen i Stockholm visar en tydlig trend. Många rederier väljer nu att frakta gods till Stockholmsregionen sjövägen, vilket är mer effektivt och miljövänligt än att förflytta gods hundratals kilometer med järnväg eller på lastbil genom Sverige. Den nya linjen ger kunderna en snabb och hållbar transport mellan Hamburg och CTF Stockholm, säger Martin Allison, vd för Hutchison Ports Sweden, Stockholms Hamnars internationella terminaloperatör.

Till containerterminalen i Stockholm anlöper nu Teamlines, Unifeeder, SCA Transforest, MSC och CMA CGM.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]