Fotograf: CMA CGM

Kategori: Container | Miljö

CMA CGM satsar på LNG

Världens tredje största containerrederi, CMA CGM, blir först bland konkurrenterna med att bygga större containerfartyg drivna av LNG.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] bland konkurrenterna med att bygga större containerfartyg drivna av LNG.

Under tisdagen meddelade CMA CGM, världens tredje största containerrederi, att de ska utrusta nio nybyggda 22.000 TEU-fartyg för LNG-drift. Enligt rederiet blir dessa fartyg bland de första LNG-drivna fartygen, förutom fartyg som fraktar LNG, att frakta gods på transoceana rutter.

”Ledande kraft”

– Vi har tagit det djärva beslutet att utrusta våra framtida 22.000 TEU-fartyg med en teknik fokuserad på att skydda miljön, säger Rodolphe Saadé, CEO på CMA CGM Group, i ett pressmeddelande.

– Genom att välja LNG bekräftar CMA CGM sin ambition att vara en ledande kraft i industrin i fråga om miljöskydd och att vara pionjärer i innovativa och miljövänliga teknologier.

Vill minska utsläpp med 30 procent

Enligt rederiet kommer de nya fartygen att sänka utsläppen med 25 procent per TEU, jämfört med dagens fartyg. Det är en del i utvecklingen där CMA CGM redan halverat sina utsläpp per TEU jämfört med 2005 års nivåer och där de planerar att sänka utsläppen med ytterligare 30 procent till 2025.

Fartygen utrustas med tankar för 18.000 kubikmeter LNG placerade rakt under bryggan. Tankarna kommer inte att påverka lastkapaciteten på något sätt. Fartygen kommer byggas på tre olika varv i Kina.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]