Ecsas nye ordförande Philippos Philis och nya vice ordföranden Karin Orsel.

Fotograf: Ecsa/Loek Mulder

Kategori: Folk/företag | Politik | Regelverk

Ny ledning för Ecsa

Nya namn tar plats i ledningen för Ecsa: Cypriotiske Philippos Philis efterträder Claes Berglund som ordförande och Karin Orsel är ny vice ordförande.
Efter två år har Claes Berglund fullgjort sin mandatperiod som ordförande för europeiska redareföreningen European Community Shipowners’ Associations, Ecsa. Från årsskiftet är Philippos Philis från Cypern ny ordförande och Karin Orsel från Nederländerna är ny vice ordförande.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]od som ordförande för europeiska redareföreningen European Community Shipowners’ Associations, Ecsa. Från årsskiftet är Philippos Philis från Cypern ny ordförande och Karin Orsel från Nederländerna är ny vice ordförande.

Philippos Philis är tidigare ordförande i Cyprus Shipping Chamber samt chef för och grundare av rederiet Lemissoler.

– Det nya ordförandeskapet inleds i en mycket utmanande tid när den globala ekonomin seglar genom covidpandemins okända vatten. Parallellt måste sjöfartsbranschen hantera miljöutmaningar som klimatkrisen och aktivt bidra till ny reglering på området. Vi ska samtidigt arbeta för stabil tillgång till finansiering av fartyg, EU:s frihandelsagenda, digitalisering och sjösäkerhet. Det är absolut nödvändigt att reglering blir en möjlighet att öka och inte underminera konkurrenskraften av vår bransch. Därför behöver vi Ecsas starka röst i Bryssel, säger Ecsas nya ordförande Philippos Philis i ett pressmeddelande.

Nya viceordföranden Karin Orsel, nederländsk shippingentreprenör med många tunga uppdrag i internationella sjöfartsorganisationer tillika vd för Thun Tankers BV, påtalar också de rådande utmaningarna:

– Utmaningarna för europeisk sjöfart saknar motstycke. Pandemin har visat oss behovet av att stå redo för oväntad utveckling. Vår gemensamma ambition om ren sjöfartstransport, nära knutet till det omedelbara behovet av investeringar i innovation och omställning, kräver en grundlig analys och robust respons från vår vår industri. Sjöfarten är internationell och det är nödvändigt med lika villkor globalt. Samtidigt är branschen redo att vara öppen och konstruktiv i dialogen med EU:s beslutsfattare, säger Ecsa Karin Orsel.

Sverige representeras i Ecsa under de kommande två åren av föreningen Svensk Sjöfarts ordförande Håkan Johansson och tf vd Anders Hermansson.

Ecsa samlar representanter för 19 redareföreningar i EU och Norge. Europeiska redare kontrollerar enligt Ecsas siffror 39,5 procent av världshandelsflottan, bidrar med 149 miljarder euro per år till EU:s BNP och sysselsätter 2 miljoner människor till sjöss och iland. Ecsa arbetar för en regleringsmiljö som främjar den internationella konkurrenskraften hos den europeiska sjöfarten, till EU:s fromma.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]