Fotograf: Stena

Kategori: Folk/företag

Claes Berglund ny ordförande i ECSA

Claes Berglund har valts in som ordförande för den europeiska redareföreningen ECSA (European Community Shipowners’ Association).

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]powners’ Association).

Claes Berglund, som är ansvarig för samhälls- och miljöfrågor på Stena samt styrelseledamot i branschorganisationen Svensk Sjöfart, är ordförande för ECSA för de kommande två åren.

– Det är en ära att ha blivit vald och jag ser mycket fram emot uppdraget. Den europeiska handelsflottan är mycket betydelsefull och bidrar med cirka 147 miljarder euro till EU:s BNP och sysselsätter cirka 2,1 miljoner människor. Tack vare att Sverige är världsledande inom hållbar sjöfart har Sverige ett stort inflytande på europeisk och internationell nivå trots att vi har en relativt liten handelsflotta. Sjöfartens förutsättningar och omvärld förändras i en snabb takt och jag hoppas kunna leda organisationen in i framtiden på bästa sätt, säger Claes Berglund.

”Unikt och betydelsefullt”

Svensk Sjöfarts ordförande Håkan Johansson, tillika vd för Rederi AB Gotland, påpekar att det är unikt och mycket betydelsefullt att en svensk har valts till ordförande för den europeiska redareföreningen.

– Detta är något som man från svenskt håll bör vara mycket stolt över. Sjöfarten är viktig för hela Sverige, exempelvis transporterar sjöfarten 90 procent av alla varor till och från landet, och att Claes har blivit vald till ordförande visar på det stora förtroende den europeiska sjöfartsbranschen har både för Claes som person och för Sverige som sjöfartsnation. Vi önskar honom varmt lycka till i rollen som ordförande för ECSA, säger Håkan Johansson.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]