Fotograf: MAN Energy Solutions

Kategori: Miljö

MAN ingår samarbete om dualfueldrift

MAN Energy Solutions har tecknat ett så kallat Memorandum of Understanding, MoU, samförståndsavtal, med Stena Teknik och metanolproducenten Proman.
Avtalet gäller Stena Tekniks och Promans gemensamma projekt med att eftermontera MAN 48/60-motorer för att möjliggöra dualfueldrift, skriver MAN i ett pressmeddelande. Stena och Proman tillkännagav sitt samarbete förra året.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]vtalet gäller Stena Tekniks och Promans gemensamma projekt med att eftermontera MAN 48/60-motorer för att möjliggöra dualfueldrift, skriver MAN i ett pressmeddelande. Stena och Proman tillkännagav sitt samarbete förra året.

Stefan Eefting, Head of PrimeServ för MAN Tyskland, säger i en kommentar att MAN Energy Solutions är glada över att samarbeta med de två bolagen för att minska koldioxidutsläppen i det marina segmentet.

– Metanol har stor potential som framtida bränsle och är ren, effektiv och säker att arbeta med. Den erbjuder betydande minskningar av växthusgasutsläppen och är till och med noll när den produceras från förnybara energikällor. Jag är säker på att många intresserade kommer att titta på utvecklingen av denna ombyggnad, säger han i pressmeddelandet.

Enligt avtalet kommer projektet att inledas med en förstudie som definierar projektets omfattning och gränser, arbetsfördelning och respektive ansvar.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]