SPRC Container Terminal Cartagena Columbia

Fotograf: Cargotec Corporation

Kategori: Hamn/Logistik

Inbjudan till startup-företag

Cargotec bjuder in startup-företag att medverka i det globala Rainmaking-programmet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]a Rainmaking-programmet.

I höstas inledde Cargotec samarbete med Rainmaking Ltd och etablerade startup-programmet Trade & Transport Impact. Nu bjuder Cargotec in startup-företag i hela världen att delta i programmet, som går ut på att lösa ineffektivitet i godsflöden.

– Maritim logistik är fylld av ineffektivitet genom hela värdekedjan och vi på Cargotec vill ändra på detta. Emellertid kan vi inte göra det själva, för att förändra världen krävs samarbete. Det känns spännande att vi nu kan sjösätta den konkreta delen av programmet för att finna potentiella samarbetspartners, säger Tero Hottinen, Director Emerging Digital Business på Cargotec.

Intelligent lasthantering 

En viktig del av att lösa ineffektivitet i lastflöden är intelligent lasthantering, optimerade terminaloperationer samt effektivt och hållbart godsflöde. Startup-lösningar kan till exempel gälla artificiell intelligens, internet of things, big data eller drönartillämpningar.

Nyckelposition

Cargotec uppger att koncernen är i en nyckelposition i programmet. Cargotecs verksamheter Kalmar, MacGregor och Navis är inkopplade i hela lastflödeskedjan. Enligt Cargotec erbjuder programmet en unik möjlighet för startup-företag att erhålla marknadsinsyn, åtkomst och relevant information.

– MacGregor har som målsättning att vara ledande inom sjöfartens lasthantering. Jag är glad att vi, som en del av Cargotec, deltar i Rainmaking-programmet och ser fram emot att arbeta med innovativa startups runt om i världen som kan stödja och, genom samarbete, påskynda vår förmåga att påverka inom det viktiga området fartygseffektivisering och lastoptimering, säger Dennis Mol, Vice President Digital and New Business Transformation, MacGregor.

Utnyttjar erfarenhet

– Rainmaking kommer att utnyttja erfarenheterna från över 60 liknande program inom olika branscher. Vi är glada över att vi kan påverka verkliga industriutmaningar med den branschledande partnern Cargotec, säger Nicklas Viby Fursund, vd för Rainmaking Transport.

Rainmaking Trade & Transport Impact-programmet är det första i sitt slag som lanseras inom sjöfarts-, godstransport- och logistikbranschen vad gäller skala och global omfattning.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]