Kategori: Ekonomi | Offshore

Finansiell omstrukturering på gång

Samtliga långivare till Viking Supply Ships A/S har antagit ett omstruktureringsförslag.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]mstruktureringsförslag.

Förhandlingarna kring den långfristiga finansieringen av Viking Supply Ships AB:s dotterbolag Viking Supply Ships A/S har lett till att samtliga långivare nu meddelat att man antagit omstruktureringsförslaget för Viking Supply Ships A/S. I ett pressmeddelande meddelar koncernen att dess bedömning är att den finansiella omstruktureringen kan slutföras inom kort, under förutsättning att slutliga godkännanden från långivarnas kreditkommittéer erhålls. Då en principöverenskommelse med långivarna är på plats, förväntas delårsrapporten offentliggöras den 18 december.

Nyemission

I huvudvillkoren i omstruktureringsförslaget ingår att Viking Supply Ships tar in 15 miljoner USD i den nyemission som tidigare meddelats. Vidare kommer bolagets räntebetalningar och amorteringar att väsentligt reduceras fram till det första kvartalet 2020. De finansiella kovenanterna har också omförhandlats vilket ger Viking Supply Ships A/S större utrymme att operera under de för närvarande utmanande marknadsförutsättningarna.

Kort handelsstopp

Nasdaq Stockholm AB fattade i går, tisdag, beslut om att stoppa handeln för aktierna i Viking Supply Ships AB.

Med hänvisning till pressmeddelandet om att långivarna antagit omstruktureringsförslaget beslutade Nasdaq Stockholm AB i samråd med Finansinspektionen att handeln med aktierna i Viking Supply Ships AB skulle återupptas vid middagstid på tisdagen. Dagens Industri uppger att Viking Supply Ships aktie rusade med nästan 70 procent på börsen efter att handelsstoppet hävdes.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]