Magnus Eriksson, vd, Echandia, tar emot E-Prize i kategorin hållbara transporter.

Fotograf: Pax Engström

Kategori: Miljö

Echandia prisbelönas för klimatinnovationer

Echandia, som utvecklar batterisystem för den maritima sektorn, är en av årets tre vinnare av klimatinnovationspriset E-Prize.

Ett av Sveriges mest prestigefyllda pris för klimatinnovationer, E-Prize, går i år till Echandia i kategorin Hållbara transporter. Juryns motivering lyder:

”Målet är att genomföra med den tyngre sjöfarten vad Tesla gjort med personbilarna, en elektrifieringsrevolution. Med unikt kraftfull batteriteknik är man på god väg att minimera de maritima klimatutsläppen de kommande åren.”

”På rätt spår”

E-prize arrangeras av E.On, Aktuell Hållbarhet och Dagens Industri. Målet är att stimulera utvecklingen av svenska bolag som bidrar till innovationer som möjliggör grön omställning.

–Jag är både stolt och tacksam över den här utmärkelsen för Echandia. Den stärker oss i vårt fortsatta arbete med innovation och teknikutveckling för en elektrifierad och utsläppsfri sjöfart. En utveckling som accelererar både i Sverige och globalt. Vi är glada att det vi gör fångar omvärldens intresse och ser det som ett kvitto på att vi är på rätt spår, kommenterar Magnus Eriksson, vd, Echandia, i ett pressmeddelande.