Kategori: Folk/företag | Tank

Broström till Köpenhamn – inget kvar i Göteborg

Broström försvinner nu slutligen helt och hållet från Göteborg när Maersk Tankers flyttar den enda av sina enheter som inte redan finns i Köpenhamn till den danska huvudstaden. Alla anställda på kontoret i Göteborg har varslats och bolaget räknar med att efter förhandlingar med facket kunna avveckla kontoret i Göteborg under vintern. Enligt Maersk Tankers ska så många som möjligt av de 41 nu varslade i Göteborg erbjudas möjlighet till jobb i Köpenhamn men att överlappning mellan tjänster kan leda till uppsägningar.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]ar.

– Vi behöver ha en så slimmad och effektiv organisation som möjligt. Vi har på ett lyckat sätt integrerat Broströms affärer och förmågor med Maersk Tankers och vi anser att det är dags att ta det ett steg längre, säger Maersk Tankers vd Hanne B. Sørensen.

Maersk köpte Broström 2008 av de tidigare svenska ägarna med bland andra dåvarande vd Lennart Simonsson, bara ett kort tag före finanskraschen, och gjorde det till en del av Maersk Tankers. En rad neddragningar har gjorts i bolaget sedan dess.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]