Baltic Princess.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Färjetrafik

Baltic Princess till Stockholm enbart över sommaren

Tallink Silja meddelar att färjan Baltic Princess fortsätter att anlöpa Kapellskär i Sverige med undantag för sommaren, då fartyget går till Stockholm.

Kapellskär blev inte den tillfälliga destination för Baltic Princess som Tallink Silja informerade om i augusti i år. Då kommunicerades att fartygets destinationshamn ändrades ”tillfälligt från den 13 september 2022 till 31 mars 2023”.

Sommartidtabell

Idag offentliggjorde Tallink Silja fartygets nya tidtabell, där Baltic Princess fortsätter att anlöpa Kapellskär fram till den 22 maj 2023, då fartygen börjar gå till Stockholm. Men anlöpen till Stockholm upphör den 4 september 2023, då Baltic Princess återgår till nuvarande tidtabell med anlöp av Kapellskär i stället.

– Ändringen under sommarsäsongen kommer för att Åbolinjen då har extra mycket ruttresenärer som tycker att det är viktigt att komma direkt till Stockholm. Åbolinjen är under sommarsäsongen en viktig etapp i många utländska resenärers resor, som inte gör en kryssning utan reser mellan Finland och Sverige, säger Nina Honkaranta, chef för Åboregionen på Tallink Silja, i ett pressmeddelande.

Nöjda Ålandsresenärer

Nina Honkaranta säger också i pressmeddelandet att kunderna har varit nöjda med den tidtabell som infördes i höstas.

– Vi är mycket nöjda över att vi nu under vintersäsongen kan erbjuda en utmärkt tidtabell för de resenärer som gör 22-timmarskryssningar. Vi har även fått mycket positiv respons från åländska resenärer för en bättre tidtabell.