Baltic Princess.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Baltic Princess tillbaka efter tekniska problem

Ett tekniskt fel i automationsstyrsystemet har gjort att Tallink Silja tvingats ställa in tre avgångar med Baltic Princess. Men under onsdagskvällen ska färjan avgå från Åbo enligt tidtabell.
Det var i söndags som Baltic Princess skulle göra sin första avgång på linjen från Åbo till Kapellskär efter ett varvsuppehåll på två veckor. Men ett problem med fartygets automationsstyrsystem gjorde att avgången fick ställas in, vilket berörde 540 passagerare. Felet kunde inte avhjälpas under varken måndagen eller tisdagen så ytterligare två avgångar fick ställas in, vilket drabbade ytterligare närmare 900 passagerare.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only] med fartygets automationsstyrsystem gjorde att avgången fick ställas in, vilket berörde 540 passagerare. Felet kunde inte avhjälpas under varken måndagen eller tisdagen så ytterligare två avgångar fick ställas in, vilket drabbade ytterligare närmare 900 passagerare.

Men nu till onsdagkvällens avgång ska de tekniska problemen vara åtgärdade enligt Katri Link, kommunikationschef på Tallink.

– Ikväll ska Baltic Princess avgå enligt tidtabell. De senaste testerna som gjordes under natten till onsdagen visade att alla de tekniska systemen som fått en uppgradering under varvsuppehållet nu fungerar som de skall, säger hon.

Att rederiet behövt ställa in tre avgångar på linjen menar Katri Link är djupt beklagligt.

– Alla inställda avgångar drabbar våra kunder så vi är väldigt ledsna för det här. Tack och lov har antalet passagerare på avgångarna mellan söndag kväll och tisdag kväll varit relativt lågt, så utifrån ett företagsekonomiskt perspektiv har det inte haft så stor påverkan för oss, säger hon.

Rederiet meddelar att de varit i kontakt via sms och e-post med passagerare vars avgångar blivit inställda med erbjudande om att få tillbaka pengarna för resan alternativt boka om till ett annat datum.

Baltic Princess är Tallink Siljas enda fartyg på linjen mellan Åbo–Långnäs–Kapellskär efter att rederiet i september 2022 tog Galaxy ur trafik för att chartras ut som flyktingboende i Nederländerna. I samband med det kortades även linjen av genom att Stockholm byttes ut mot hamnen i Kapellskär. Rederiet har tidigare meddelat att Baltic Princess kommer att återgå till anlöp i Stockholm under sommarmånaderna.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]