Fotograf: Wärtsilä

Kategori: Offshore | Skeppsbyggnad

Viking Supply Ships köper nybyggen

Viking Supply Ships AB har i partnerskap med fonder som förvaltas av Borealis Maritime ingått kontrakt om att köpa två fartyg som är under nybyggnation.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only] är under nybyggnation.

I tillägg till delägarskapet har Viking Supply Ships tilldelats fullt operationellt och kommersiellt management för fartygen.

De två nybyggena är avancerade Platform Supply Vessels (PSV) av Wärtsiläs design VS 4411 DF och färdigställs av Remontowa Shipbuilding S.A. i Gdansk, Polen. Leverans från varvet beräknas ske fjärde kvartalet 2020 respektive första kvartalet 2021.

Hybrider

Fartygen får flerbränslemotoreer, vilket innebär att de kan använda LNG eller MGO som bränsle. Dessutom kommer de att utrustas med batteripaket, vilket är en teknik som ytterligare reducerar bränsleförbrukning och utsläpp.

”Avsevärd rabatt”

Fartygen kompletterar den befintliga fartygsflottan och stärker ytterligare koncernens förmåga att operera i svåra väderförhållanden.

Kontraktets värde offentliggörs inte, men Viking Supply Ships uppger att kontraktet har ingåtts med en ”avsevärd rabatt jämfört med både de ursprungliga kontraktsvillkoren och bedömda nybyggnadspriser för motsvarande fartyg”.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]