Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Ekonomi | RoRo

Toppresultat för tredje kvartalet

Grimaldi-ägda Finnlines redovisar sitt bästa resultat någonsin för tredje kvartalet.

Under perioden juli till september 2018 omsatte Finnlines 158,8 miljoner euro, en ökning med 9,4 procent jämfört med motsvarande period 2017. Resultatet ökade med 1,5 procent till 33 miljoner euro, vilket uppges vara all time high.

”Utmärkt”

För årets första nio månader är omsättningen 447,9 miljoner euro (404,5 miljoner) och resultatet 75,3 miljoner (67,8 miljoner).

– Vi är nöjda med våra nuvarande framsteg både operationellt och finansiellt och vi är på väg att åter leverera ett utmärkt resultat för 2018, kommenterar Emanuele Grimaldi, President och CEO för Finnlines, i ett pressmeddelande.

Serie åtgärder

I sin kommentar skriver Emanuele Grimaldi vidare att ett grundläggande mål för Finnlines under en lång tid har varit att minska bränslekonsumtion och utsläpp från sina fartyg.

– Finnlines har gjort en serie investeringar och vidtagit konkreta åtgärder för att främja miljöhållbarhet och företagets sociala ansvar. Åtgärderna inkluderar skrubberinstallationer på 21 fartyg, slow steaming, ändringar i flottan och ruttoptimering, uppföljning av bränsle, silikonbehandling av skrov, förbättring av propulsion och förlängning av fartyg samt flera nybyggnadsprojekt för att minska flottans utsläpp per ton fotavtryck.

Flera fartyg i order

Emanuele Grimaldi skriver också att Finnlines har i order tre moderna och gröna roro-fartyg med kapacitet för 5.800 filmeter last till ett värde av sammanlagt 200 miljoner euro.

– Vidare kommer vi att investera resurser i en ny serie moderna, stora och gröna ropax-fartyg för leverans inom tre till fyra år.