Fotograf: Sjöfartsverket

Kategori: Passagerarsjöfart | Säkerhet

Stor övning på Vättern

I morgon onsdag arrangeras en omfattande sjöräddningsövning när Braheborg kolliderar med en vågbrytare vid Visingsö. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]brytare vid Visingsö. 

Larmet om kollisionen kommer att tas emot av sjö- och flygräddningscentralen i Göteborg som genast startar en omfattande räddningsinsats. Fartyg och resurser från Sjöräddningssällskapet, den kommunala räddningstjänsten i Jönköping, polisen och ambulanssjukvården i Jönköping skickas mot området för att undsätta de människor som förmodas vara i nöd, enligt ett pressmeddelande från Sjöfartsverket. 

Öva samverkan

– Det övergripande syftet med övningen är att öva samverkan mellan alla inblandade parter. Finns det resurser och struktur för att hantera en liknande händelse? Hur kommer samverkan och samband på plats att fungera? säger Jonny Larsson, regional sjöräddningssamordnare vid Sjöfartsverket.

Hundra personer

Övningen arrangeras av Sjöfartsverket, deltar gör även Sjöräddningssällskapet, Trafikverket, SOS Alarm, polisen, den kommunala räddningstjänsten i Jönköping samt ambulanssjukvården i Jönköpings län. Totalt medverkar cirka 70 personer. Dessutom bidrar drygt 30 statister från bland annat Trafikverket och Hälsohögskolan till att göra övningen verklighetstrogen. Övningen pågår mellan 10 – 14.30 och är öppen för allmänheten. 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]