Fotograf: Stena Line

Kategori: Passagerarsjöfart

Stena Line avbryter passagerartrafik på flera linjer

Stena Line stänger passagerartrafiken på sina färjor i trafik till Danmark och Polen tills vidare på grund av Danmarks och Polens beslut att tillfälligt stänga sina gränser.

Både Danmark och Polen meddelade på fredagen att de tillfälligt stänger sina gränser med anledning av coronaviruset (covid-19). Stena Line gör därför med omedelbar verkan ett avbrott tills vidare  i sin passagerartrafik till dessa länder.

Efter att passagerartrafiken stängs kommer danska, polska och svenska medborgare att tillåtas resa med färjorna till sina respektive hemländer under 72 timmar, uppger Stena Line.

Fyra linjer

Det är totalt på fyra av Stena Lines linjer som passagerartrafiken avbryts. Linjen Göteborg–Frederikshavn stänger passagerartrafiken från och med lördag klockan 12.00. Linjen kommer tills vidare att fortsätta att trafikera enligt tidtabell med färjorna Stena Danica och Stena Jutlandica men färjorna transporterar enbart frakt.

Likaså klockan 12.00 på lördag upphör passagerartrafiken på den nya linjen Halmstad–Grenå. Stena Nautica kommer tills vidare att fortsätta att trafikera sin tidtabell med transporter av endast frakt.

Totalstopp på Oslo–Frederikshavn

Totalt trafikstopp blir det för linjen Oslo–Frederikshavn från och med lördagen. Färjan Stena Saga kommer att ligga vid kaj i Oslo tills vidare.

Från och med midnatt mellan lördag och söndag upphör även Stena Lines passagerartrafik mellan Karlskrona och Gdynia. De tre färjorna Stena Vision, Stena Spirit och Stena Baltica kommer tills vidare att fortsätta trafikera enligt tidtabell men avgånarna är endast öppna för frakt.