Fotograf: Henrik Ekberg

Nytt späckat nummer ute nu!

Nummer 4/2019 av Sjöfartstidningen når i dagarna prenumeranternas brevlådor.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]umeranternas brevlådor.

Vi besöker Åland och konstaterar att den åländska sjöfarten mår bra. Det gör numera även Mariehamns främsta symbol, Gustaf Eriksons fyrmastade bark Pommern, som har genomgått en flerårig översyn och fått egen docka.

Många svenskar förknippar nog Åland med kryssningar. Sjöfart och turism utgör en viktig bas för det åländska välståndet. Men Åland är inte enbart kryssnings- och färjesjöfart. Roro och stortank är två andra viktiga sektorer. Inför Sjöfartens dag i Mariehamn har vi besökt Åland och bjuder i detta nummer på en hel del intressant läsning om den åländska sjöfarten och dess förutsättningar. 

Kunskap till alla

Vi berättar också om att arbetet mot kränkande särbehandling i den svenska sjöfartsbranschen nu tar ett stort kliv framåt genom inkludering i basic safety, vilket Johan Hartler på Chalmers just nu arbetar med.

Sirius Rederi AB:s nybyggnadsprojekt Evolution är nu genomfört och rederiet har tagit leverans av två produkt- och kemikalietankfartyg om 7.999 dödviktston som kännetecknas av såväl hög pålitlighet som energieffektivitet. I nummer 4 har vi en detaljerad presentation av både Mercurius och Saturnus.

På tröskeln

Dessutom besöker vi tioårsjubilerande Stem Shipping, som är mer än ett skeppsmäkleri. Några fler år på nacken har Göta Älvklubben, som vi berättar om med anledning av klubbens 75-årsjubileum. Under vinjetten Yrket intervjuar vi en ung man som står på tröskeln till sin sjöfartskarriär: möt Erik Lengyel, som nyligen tog examen som både sjöingenjör och skeppsbyggare. Mattias Dahl på Transportföretagen berättar om lättnaden efter hamnkofliktens slut och Lennart Johnsson tecknar ett kulturporträtt av Tomas Abrahamsson, mest känd som sjöfolkets företrädare på Seko, men han är också författare till bland annat novell- och kåserisamlingen ”Svenne Whisky”.

Kort sagt, det här är ett nummer ni inte vill missa.

Så får du tag i Sjöfartstidningen

Prenumerera
Köp lösnummer

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]