Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Haveri | Passagerarsjöfart | Reparationsvarv

Lång reparation av Prinsesse Benedikte

Prinsesse Benedikte repareras tre månader på Remontowa och Scandlines hyr in Mercandia VIII som extra färja.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]a VIII som extra färja.

Reparationen av Scandlines färja Prinsesse Benedikte har nu inletts på varvet Remontowa i Gdansk efter uppröjnings- och inspektionsarbeten. Färjan erhöll omfattande skador då hon skulle dockas ut efter ett tre veckor långt varvsbesök för omfattande uppgraderingar.

Krängde

När Prinsesse Benedikte den 11 mars var på väg att lämna flytdockan krängde dockan över och färjan gled av kölblocken och blev liggande med 13 graders slagsida mot flytdockans sida. Vid fallet på två meter slogs det hål i sidan och vatten trängde in i hela fartygets längd.

Scandlines räknar med att reparationen av skadorna kommer att ta cirka tre månader, inkluderande efterföljande testfas. Färjan förväntas därmed åter vara i trafik i slutet av juni.

Ersättare

Prinsesse Benedikte är en av fyra färjor på Scandlines linje mellan Rödby och Puttgarden. Till slutet av juni har linjen avgångar var 40:e minut från båda hamnarna med de tre övriga färjorna Prins Richard, Schleswig-Holstein och Deutschland.

Linjen trafikeras också av den äldre färjan Holger Danske, som i första hand transporterar gods. Färjan får ökat antal avgångar och kan avlasta lasttrafiken på de övriga färjorna.

Därtill chartrar Scandlines in färjan Mercandia VIII från HH-Ferries. Från och med den 8 april kommer hon att transportera lastbilar under de tidpunkter trafiken är som livligast mellan tisdagar och fredagar.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]