Fotograf: Greencarrier

Kategori: Hamn/Logistik

Greencarrier lanserar podcast

Snart ser en ny bransch-podcast dagens ljus, när två göteborgare som älskar logistik börjar streama om sitt favoritämne.

Podcasten Älska Logistik lanseras den 9 maj och ska lyfta en viktig och spännande bransch som inte får den synlighet den förtjänar, enligt de båda programledarna Åsa Leander och Tea Grbic. De båda jobbar på Nordens största privatägda logistikföretag Greencarrier, som driver podden. I första säsongens åtta kvartslånga avsnitt intervjuar Leander och Grbic logistikens skarpaste hjärnor och försöker få med det viktigaste som händer i branschen. 

”Fantastisk och komplex”

Ambitionen är att föra logistiken närmare individen genom att underhålla, utbilda och utmana.

– Branschen kan upplevas som ointressant för dem som inte verkar i den, men fantastisk och komplex när man inser att branschen sammankopplar och hanterar i princip allt det vi stöter på dagligen. Logistikbranschen genomgår just nu en stor transformation för att möta framtiden på ett starkare, effektivare och hållbarare sätt. Hur kan man inte älska den? frågar Åsa Leander, som arbetar med hållbarhetsfrågor och varumärkesstyrning för Greencarrier, i ett pressmeddelande. 

Vända fördomar

Avsnitten släpps varannan torsdag och redan nu finns en trailer till första avsnittet att lyssna på.

– Vi tycker att det här ska bli otroligt roligt och vi känner oss ödmjuka inför att få parkera oss i lyssnarens öron framöver. Framför allt kommer vi att fördjupa oss i ämnena innovation, framtid och hållbarhet – frågor som är viktiga för branschen, Greencarrier och inte minst oss som individer. Vi vill också vända på fördomar om branschen. Tanken är att våra lyssnare ska kunna få bra tips och insikter i varje avsnitt, både de som är proffs och de som precis kommit i kontakt med logistikvärlden, säger Tea Grbic, som arbetar med digital kommunikation för Greencarrier.

Andra podcasts

En annan som jobbar i poddosfären för ökad synlighet för sin bransch är Lena Göthberg, vars Shipping Podcast är inne på sitt 109:e avsnitt. Varje avsnitt är ett samtal om branschaktualiteter med en ny sjöfartsprofil, nu senast tekn dr Cecilia Österman som blev den 50:e sjöfartskvinnan att intervjuas i podden. 

Ytterligare en sjöfartspodcast är Patrik Lejnells och Christopher Kullenberg Rothvalls Fartygspodden, som blandar nördigheter och nyheter med fokus på passagerarsjöfart.