Fotograf: Espen Gees

Kategori: Passagerarsjöfart

Fjord Line sätter rekord

Fjord Line noterar rekordvolym med en miljon passagerare hittills i år.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]sagerare hittills i år.

Onsdagen den 28 oktober nådde Fjord Line en viktig milstolpe då antalet passagerare som har rest med rederiets färjor under 2015 översteg en miljon.

På sina linjer mellan Norge och Danmark respektive Sverige och Norge har rederiet noterat en ökning på sammanlagt 32 procent i antal passagerare och fordon under de tre första kvartalen 2015 jämfört med motsvarande period förra året. Antalet lastenheter har ökat med 8 procent.

Rederiet uppger att man även har ökat sina marknadsandelar som nu uppgår till 22 procent för passagerare och 28 procent för fordon.

Fortsatt tillväxt

Årets rekordvolym av passagerare uppges vara en fortsättning på en god utveckling. Året innan fördubblades antal passagerare med Fjord Line.

Tillväxten beror enligt Fjord Lines koncernchef Rickard Ternblom på nya färjor och transport året om.

– Under de senaste åren har Fjord Line satt in nya, miljövänliga fartyg i drift samtidigt som vi har byggt upp ett starkt linjenätverk och fokuserat på att våra passagerare ska få en bra upplevelse ombord. Passagerarsiffror visar att folk verkligen har fått upp ögonen för oss.

Modern flotta

Fjord Line har gjort stora satsningar på att förnya sin flotta under de senaste åren. I juli 2013 inledde den LNG-drivna färjan Stavangerfjord på linjerna Bergen – Stavanger – Hirtshals, samt Hirtshals – Langesund. I mars 2014 introducerades systerfartyget Bergensfjord på samma linje, som har dagliga avgångar hela året.

Den 20 juni 2014 öppnade Fjord Line även en ny linje mellan Sandefjord och Strömstad med den ombyggda Oslofjord, som gör två tur- och returresor varje dag året runt. 

Under sommarhalvåret opererar rederiet även trafik med den snabbgående katamaranen Fjord Cat mellan Kristiansand och Hirtshals.

– Våra medarbetare ska ta åt sig av äran av att vi idag nådde en miljon passagerare för året. Framgången är också ett resultat av att Fjord Line har lyckats utveckla en tydligare och starkare position på marknaden. Det skapar en bra grund för fortsatt positiv utveckling, säger Rickard Ternblom vidare i ett pressmeddelande.

[/flowy_subscriber_only]

Kommentarer

  • Ragnar Johansson

    Så har dom också en ytterst kompetent VD med ett helt liv i färjesjöfarten!
    Grattis Rickard.

  • Wiggo Lander

    Grattis Rickard
    Bra jobbat

Artikeln är stängd för fler kommentarer

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]