Fotograf: Lars-Eric Frennesson

Kategori: Folk/företag

Firar 100 blågula fartyg

100 fartyg med svensk flagg! Den senaste tidens positiva inflaggningar firas i dag i Stockholm.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]firas i dag i Stockholm.

När Gotlandsbolaget placerade den blågula flaggan i aktern på nybygget Visborg innebar det att Sverige fick sitt 100:e fartyg med sjöfartsstöd.

Infrastrukturministern

2001 fanns 254 stödberättigade fartyg och 2016 var siffran nere på 89. Men året efter vände det och nu är man alltså uppe på tresiffrigt igen. Detta firar Blå Tillväxt (Svensk Sjöfart, Seko sjöfolk och Sjöbefälsföreningen) med en tillställning på Sheraton i Stockholm där bland andra infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) och Jens Holm (V), ordförande i trafikutskottet, medverkar.    

”Bättre möjligheter”

– Den positiva trenden håller i sig. Att vi nu har 100 svenskflaggade fartyg ger Sverige bättre möjligheter till klimatsmarta transporter, fler jobb och ökad tillväxt. Avgörande för att den svenska handelsflottan ska kunna fortsätta växa är förutsägbara och långsiktigt konsekventa villkor för näringen, säger Rikard Engström, vd för Svensk Sjöfart, i ett pressmeddelande. 

Bland åtgärder som gjorts för att underlätta förutsättningarna för inflaggning kan nämnas införandet av tonnageskatten, olika regelförenklingar, inspektionsdelegering och moderniserade kollektivavtal.

[/flowy_subscriber_only]

Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]