Några av fartygen som presenteras i Sjöfartstidningens digitala bilaga Ships of the Year 2020.

Kategori: Skeppsbyggnad

Extra utgåva: Frossa i nybyggen från 2020!

Under förra året levererades ett tjugotal nya fartyg med koppling till svensk och finsk sjöfart. Sjöfartstidningen har sammanställt allt om dem i bilagan Ships of the Year 2020. 
Klicka på bilden för att komma direkt till tidningen.

Trots pandemin, som framför allt slagit hårt mot passagerarsjöfarten, har det ändå levererats en lång rad med nya fartyg under året som gått. Det handlar om allt från tankfartyg och sjöräddningsbåtar till biltransportfartyg och färjor.

Stor variation på fartygen

Stena Roro har bland annat tagit leverans av fyra av de nio beställda färjorna i E-flexer-serien, Rederi AB Ballerina i Stockholm har fått tre nya pendelbåtar genom Maria, Sofia och Clara och så har Thun Tankers fått leverans av nischtankern Thun Blyth, som kan stå på botten i hamnar med extrem tidvattenskillnad.

Blickar även framåt

I den digitala bilagan Ships of the Year finns presentationer av nylevererade fartyg från 2020 med koppling till svensk och finsk sjöfart. Dessutom presenteras årets nybyggda kryssningsfartyg och fartyg med väntad leverans under 2021.

Bilagan Ships of the Year 2020 finns digitalt, är gratis och finns tillgänglig genom Sjöfartstidningens app där man som prenumerant även kan läsa Sjöfartstidningen som e-tidning. Det går även att läsa bilagan via denna direktlänk.