Patria Seaways.

Fotograf: DFDS

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

DFDS utökar till Estland

DFDS ökar sin kapacitet på linjen mellan Kapellskär och estniska Paldiski från och med den 4 oktober. Det genom att sätta in färjan Patria Seaways.

Förändringen kommer sig av att DFDS valt att stänga linjen mellan Paldiski och Hangö.

– Efterfrågan och volymerna har stadigt minskat där. Vi kan istället erbjuda våra kunder en linje mellan Finland och Estland på rutterna Tallinn–Helsingfors och Muuga–Vuosaari, säger Anders Refsgaard, chef för DFDS Affärsområde Baltic i ett pressmeddelande.

Åtta nya avgångar

Förändringen träder ikraft från och med söndagen den 4 oktober och innebär att antalet avgångar mellan Kapellskär och Paldiski kommer att öka från 14 till 22 per vecka.

– Trenden för gods- och passagerarvolymer är fortsatt stark på rutten och under lång tid har våra kunder efterfrågat mer kapacitet och högre frekvens. Jag är väldigt glad att vi nu kan erbjuda två dagliga avgångar i varje riktning nästan varje dag, säger Anders Refsgaard i pressmeddelandet.

Påverkar inte antalet anställda

Linjen kommer därmed att trafikeras av de båda fartygen Patria Seaways och Sirena Seaways. Patria Seaways byggdes 1991 i Landskrona under namnet Stena Traveller.

Förändringen påverkar inte antalet anställda.

Utökar även på linjen till Litauen

Samtidigt har DFDS nu också beslutat att utöka trafiken mellan Klaipeda och Karlshamn. Från den 1 oktober kör rederiet med två extra avgångar per vecka på linjen.

– Den viktigaste punkten för kunder som använder sig av färjeöverfarter är alltid utökad frekvens, och det gäller än mer för DFDS linje mellan Klaipeda-Karlshamn. De två extra avgångarna vi nu introducerar ifrån båda hamnarna ger våra kunder mer flexibilitet för att planera sina exporter och transporter, i en tid då vi alla behöver stöd för att fortsätta under Covid-19-krisen på bästa tänkbara sätt, säger Per-Henrik Persson, linjechef i ett pressmeddelande.

De extra avgångarna ligger på lördagar och söndagar och utökar antalet avgångar till elva per vecka. Dessutom har överfartstiden reducerats med en timme.