DFDS utökar i Karlshamn med två avgångar på lördagar.

Fotograf: DFDS

Kategori: Passagerarsjöfart | RoRo

DFDS utökar i Karlshamn

DFDS ökar nu antalet avgångar för sin färjetrafik mellan Karlshamn och Klaipeda i Litauen. Samtidigt förbereds hamnen för nya fartyg.

Det blir nu två avgångar på lördagar i stället för en på DFDS linje mellan Karlshamn och Klaipeda. Dessutom justeras tidtabellen genom både tidigare ankomster och senare avgångstider.

”Glädjande att vi gasar”

– Det är glädjande att kunna berätta att vi ”gasar” och ökar servicen för våra kunders behov och önskemål, i stället för att minska i dessa tider, säger Per-Henrik Persson, Platschef på DFDS Seaways i Karlshamn.

Linjen trafikeras av de båda fartygen Victoria Seaways och Optima Seaways med en daglig avgång i vardera riktning förutom på lördagar då det alltså numera är två.

Linjen ska få nybyggen

Just nu pågår bygget av två nya ropax-färjor för DFDS som är tänkta för linjen mellan Karlshamn och Klaipeda. Fartygen byggs på varvet Guangzhou Shipyard International i Kina och kommer att få en kapacitet på 4.500 filmeter och 600 passagerare och beräknad leverans är under det andra kvartalet 2021. Det första av de båda fartygen sjösattes den 31 augusti i år.

Hamnen bygger ut

För att kunna ta emot de 230 meter långa fartygen bygger Karlshamns hamn just nu ut med ett tredje färjeläge för en kostnad på omkring 200 miljoner kronor. Dessutom kommer ett av de befintliga färjelägena att breddas.