Fotograf: Lars Andersson

Kategori: Ekonomi | Reparationsvarv

Damen-affären snart i hamn

Förhandlingarna kring övertagandet av Damen Götaverken är nu inne i sitt slutskede. Enligt uppgifter till Sjöfartstidningen är parterna överens om det mesta.

– Ja, vi sitter nu i slutförhandlingar med Damen. Vi är så nära vi kan komma och ser inga orosmoment för att det inte ska gå vägen, och att vi alltså ska kunna ta över varvet i sin helhet, säger Jan Hermansson, före detta Damen-anställd och talesperson för det konsortium bestående av en grupp tidigare varvsanställda och ett okänt antal intressenter som sedan i somras arbetat för att ta över Damen Shiprepair Götaverken i Göteborg.

Genom advokater

Enligt Jan Hermansson sker nu förhandlingarna i stort sett helt genom advokater, och han berättar också att man hoppas på ett avslut på affären i mitten av denna vecka.

– Vi är överens om det mesta och går det här sista vägen så kommer vi förstås att träffas, antingen genom att de holländska ägarna kommer hit eller att vi åker ned dit.

”Inga detaljer”

Parallellt med förhandlingarna mellan holländska Damen och det svenska konsortiet sker också förhandlingar mellan konsortiet och Älvstranden Utveckling AB, det kommunalt ägda bolag i Göteborg som äger marken och fastigheterna på varvsområdet.

– De är väldigt positiva till att det blir ett reparationsvarv på platsen, vilket vi ska upprätthålla. Däremot kan jag inte ge några detaljer vad gäller hyresvillkor och liknande, säger Jan Hermansson som även i övrigt är förtegen när det gäller slutförhandlingarna med Damen.

– Tyvärr kan jag inte säga några mer detaljer kring någonting. Inte förrän allt är klart.