Svensk Sjöfarts vd Anders Hermansson.

Fotograf: Svensk Sjöfart

Kategori: Folk/företag

Anders Hermansson ny vd för Svensk Sjöfart

Det blir Anders Hermansson, nu t.f. vd för Svensk Sjöfart, som tar över det ordinarie vd-skapet för organisationen efter Rikard Engström.
Styrelsen för Svensk Sjöfart har utsett Anders Hermansson, nuvarande tf. vd och tidigare vice vd, till ny vd, det meddelar organisationen i ett pressmeddelande. Anders tillträder uppdraget omgående.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]wp:paragraph –>

Styrelsen för Svensk Sjöfart har utsett Anders Hermansson, nuvarande tf. vd och tidigare vice vd, till ny vd, det meddelar organisationen i ett pressmeddelande. Anders tillträder uppdraget omgående.

Styrelsens ordförande Håkan Johansson säger i en kommentar att man efter en lång rekryteringsprocess med flera kandidater har kommit fram till att Anders Hermansson är den som bäst kan ta sig an uppdraget som vd. 

– Anders har arbetat inom föreningen under flera år och har en gedigen erfarenhet som vi tror kommer vara mycket viktig för att ta ytterligare steg mot en konkurrenskraftig och hållbar svensk sjöfartssektor. 

Anders Hermansson har en bakgrund som sektionschef för sektionen för strategi och utveckling på Transportstyrelsen och har en magisterexamen i statsvetenskap och nationalekonomi från Lunds universitet. Han arbetade dessförinnan som ämnesråd på Näringsdepartementet och ansvarade bland annat för framtagandet av regeringens maritima strategi och havspolitik. Han har även lång erfarenhet av förhandlingar inom EU och IMO. 

Anders Hermansson säger att han är glad över att ha blivit erbjuden tjänsten och att han ser mycket fram emot uppdraget som vd i föreningen. Ett av hans mål är att föreningen ska få ett större genomslag i sina kärnfrågor. 

– Att svenska rederier dessutom är ledande inom såväl säkerhet som miljö och klimat gör att det finns alla förutsättningar för Sverige att flytta fram positionerna inom sjöfartsområdet. Det är bra för branschen men också för sjösäkerheten, miljön samt klimatet – dessutom är det bra för Sverige att det även exempelvis bidrar till att säkerställa såväl sjöfartskompetens för Sverige som den svenska försörjningsberedskapen. Så, det här kommer att bli precis hur kul som helst, säger Anders Hermansson.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]