Rikard Engström.

Kategori: Folk/företag

Rikard Engström slutar som vd för Svensk Sjöfart

Rikard Engström lämnar uppdraget som vd för branschorganisationen Svensk Sjöfart.
Föreningen Svensk Sjöfarts vd Rikard Engström lämnar uppdraget, meddelade föreningen under fredagen. I ett pressmeddelande säger han att åren som vd varit en både spännande och utmanande tid för organisationen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]r uppdraget, meddelade föreningen under fredagen. I ett pressmeddelande säger han att åren som vd varit en både spännande och utmanande tid för organisationen.

– Vi har flyttat fram sjöfartens position och sett hur sjöfart diskuteras allt mer i samhället, inte minst inom politiken. Det har varit med glädje och stolthet jag företrätt den svenskkontrollerade handelsflottan under de senaste fem åren. Nu ser jag fram emot att finna nästa yrkesmässiga utmaning med fokus på transporter och infrastruktur, och att kunna bidra till Sveriges omställning mot hållbara transporter på nya sätt, säger Rikard Engström.

Till tillförordnad vd har styrelsen utsett Anders Hermansson som sedan sommaren 2019 arbetat som vice vd i föreningen. Anders har utöver ett aktivt arbete inom föreningen en bakgrund från flera olika departement och en bred erfarenhet av styrnings- och utvecklingsfrågor och ansvarade dessutom för framtagandet av den svenska maritima strategin. Han har också erfarenhet från myndighetssidan, senast från Transportstyrelsen där han varit chef för sektionen för strategi och utveckling samt erfarenhet från internationellt arbete i IMO och EU.

– Styrelsen i Svensk Sjöfart vill tacka Rikard för värdefulla insatser som vd och dessförinnan som vice vd. Rikard har bidragit till att rusta oss för en ny tid med ytterligare ökat fokus på att skynda på omställningen mot mer hållbara sjötransporter, säger Håkan Johansson, styrelseordförande i Svensk Sjöfart, i pressmeddelandet.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]