Niclas Dahl, vd för Oceanbird, tar emot priset Ocean Solution Award.

Fotograf: Nor-Shipping

Kategori: Innovation

AlfaWall Oceanbird fick pris för vindkoncept

AlfaWall Oceanbird AB, ett joint venture mellan Alfa Laval och Wallenius, tog med sitt vingsegel hem priset Ocean Solution Award under Nor-Shipping.
Enligt juryn har AlfaWalls Oceanbirds innovativa koncept med vingsegel potential att helt förändra vindkraftens möjligheter för stora djuphavsfartyg. Vd Niclas Dahl tog emot priset. 

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]ipping.”} /–>

Enligt juryn har AlfaWalls Oceanbirds innovativa koncept med vingsegel potential att helt förändra vindkraftens möjligheter för stora djuphavsfartyg. Vd Niclas Dahl tog emot priset. 

– Det är jätteroligt för vår organisation och för hela teamet att få den här bekräftelsen på att vi gör något som går år rätt håll. Priset är en fantastisk möjlighet att synas och höras, för hela vind-communityn, och visar att det här är en teknik som man verkligen tror på på allvar. Ett steg framåt för sustainable shipping, säger Niclas Dahl till Sjöfartstidningen.

Enda vindlösningen

Ocean Solution Award, som i år delades ut för andra gången, är öppen för alla Nor-Shippings deltagare och utställare. Av de fem nominerade är AlfaWall Oceanbird de enda som deltog med en vindlösning; de övriga fyra representerar andra teknologier. 

Gör det på riktigt

Niclas Dahl berättar att juryn i sin motivering tryckte starkt på att bolaget gör verklighet av sitt koncept.

– Vi gör det på riktigt, vi går från ord till handling och visar på möjligheterna. Vi bygger upp det första vingseglet på land i Landskrona och i maj nästa år sätter vi upp det på ett fartyg som heter Tiranna, säger Niclas Dahl.

I Landskrona pågår just nu förarbete med bygglov och gjutning av fundament. I slutet av året kommer man att börja bygga själva vingseglet. 

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]