Fotograf: Unsplash

Kategori: Folk/företag

Nytt pris instiftas till årets rederi

Föreningen Svensk Sjöfart instiftar ett nytt pris till årets rederi. Priset ska delas ut i samband med föreningens årsmöte i april.

Priset ges till rederier som gjort något av särskild betydelse för den svenska handelsflottan och bidragit till att den svenska sjöfarten närmat sig visionen om en framgångsrik svensk sjöfart för en hållbar värld, uppger Föreningen Svensk Sjöfart i ett pressmeddelande.

Hoppas på många nomineringar

– Det finns många rederier som har gjort stora insatser under året som gått, vilket vi vill uppmärksamma på vårt årsmöte med detta nyinstiftade pris. Även om rederierna inte behöver vara nominerade för att vinna så ökar det givetvis chanserna och vi hoppas få in många bra nomineringar, säger Anders Hermansson, vd på Svensk Sjöfart, i pressmeddelandet.

Mark Levengood i juryn

Juryn består av Mark Levengood, journalist, författare och programledare, Jenni Ranhagen, vd för Näringslivets transportråd, Claes Berglund, ordförande för Svensk Sjöfart och Anders Hermansson, vd för Svensk Sjöfart.

Fram till den 13 februari är det möjligt att nominera sitt eget eller ett annat rederi genom att skicka en motivering via mejl till Svensk Sjöfart.