Peter Nilsson.

Fotograf: Henrik Ekberg

Kategori: Folk/företag

Zeatec köper Adveto

Zeatec Group köper alla aktier i Adveto och flyttar samtidigt huvudkontoret från Spånga till Landskrona. 

Kontoret i Spånga kommer fortsättningsvis att drivas av Kent Sylvén, grundaren av Adveto och huvudkontoret kommer att drivas av den nya verkställande direktören Peter Nilsson, uppger företaget i ett pressmeddelande.

Landskrona

Köpet innebär inte några större förändringar för Adveto utan fokus kommer även fortsättningsvis vara stöd och produktion av ECDIS-system för professionell navigering.

– Det kommer att bli en mycket intressant uppgift för oss i Zeatec Group att tillverka ECDIS-system i våra lokaler i Maritime Center vid Oresund Dry Docks i Landskrona, säger Peter Nilsson, vd för Adveto och fortsätter:

Zeatec Marine

– Adveto är just nu en del av ett mycket intressant EU-utvärderingsprojekt som heter STM. STM förvaltas av Sjöfartsverket för att få en säkrare, effektivare och miljövänlig sjöfartssektor ”.

Zeatec Group har huvudkontor i Landskrona och vänder sig till företag som är verksamma inom ”Professional Maritime Business”. Ett av företagen i koncernen är Zeatec Marine som är en av Adveto-återförsäljarna i Sverige.

Växer

Adveto är pionjär inom Marine Electronic Navigation och ECDIS-system. Adveto ECDIS och ECS används för alla typer av fartyg och av flera nationella sjöfartsförvaltningar. De flesta Adveto-användare finns i Skandinavien men antalet användare över hela världen växer, enligt företaget.