Ecomar, det tredje av nybyggena för AtoB@C Shipping, blev sjösatt på Chowgule Shipyard i Indien under torsdagen.

Kategori: Skeppsbyggnad | Torrlast

Tredje nybygget sjösatt för AtoB@C

Ecomar, det tredje fartyget i AtoB@C:s nybyggnadsprogram med tolv plug-in hybridtorrlastfartyg, blev sjösatt på varvet i Indien under torsdagen.
Det var tidigt på morgonen under torsdagen den 18 januari 2024 som Ecomar blev sjösatt på Chowgule Shipyard i Indien. Det är det tredje av AtoB@C och ESL Shippings beställda hybridtorrlastfartyg på 5.350 dwt och med plug-in-teknik. Utrustningen av fartyget, liksom den slutliga målningen av skrovet, kommer nu att genomföras vid varvets utrustningskaj. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande under torsdagen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]astfartyg på 5.350 dwt och med plug-in-teknik. Utrustningen av fartyget, liksom den slutliga målningen av skrovet, kommer nu att genomföras vid varvets utrustningskaj. Det skriver rederiet i ett pressmeddelande under torsdagen.

Sjösättningen av Ecomar banar nu väg för den sista blockmonteringen av det fjärde fartyget, Aquamar. Fartygets skrovblock kommer att flyttas till slipen för slutmontering under de kommande veckorna. 

– Efterfrågan på den här fartygstypen från både befintliga och nya kunder har varit stor och vi väntar med spänning på att nästa fartyg ska tas i drift, säger Frida Rowland, kommersiell direktör på AtoB@C Shipping och ESL Shipping i pressmeddelandet.

För närvarande har varvet sju fartyg under konstruktion i olika stadier. Bygget av det åttonde fartyget i serien började den 29 december med en steel cutting. Ecomar förväntas bli levererad under det andra kvartalet i år.

Det första fartyget i serien, Electramar, levererades i december förra året. Ordern består av tolv fartyg, med den sista leveransen förväntad under andra kvartalet 2026.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]