Årets hållbarhetspris Erik Thun AB

Fotograf: Strandroths fotografi

Kategori: Folk/företag | Miljö | Tank

Erik Thun AB prisas av hemkommunen

Erik Thun AB får pris av Lidköpings kommun för sitt hållbarhetsarbete. ”Vi är jätteglada för det här”, säger Johan Källsson.

På en gala på Stadshotellet i Lidköping delades i fredags hållbarhetspriset från Lidköpings kommun ut. Priset går i år till Erik Thun AB, som får det för sitt arbete med att minska sitt klimatavtryck.

– Vi är jätteglada för det här. Vi är ett stort bolag som har varit aktiva länge och oftast är det ju nya bolag som blir uppmärksammade, så det var väldigt kul att de har noterat att vi jobbar såpass aktivt med hållbarhetsfrågor, säger Erik Thun AB:s vd Johan Källsson till Sjöfartstidningen.

Tjatar om hållbarhet

Han tror att det är bland annat i och med hans eget och Erik Thun AB:s engagemang i nätverket Näringslivet i Lidköping som man har fått upp ögonen för koncernens arbete.

– De har väl noterat att jag alltid tjatar om hållbarhetsfrågor på möten och så där, Johan Källsson.

”Går i bräschen”

Prissumman är på 20.000 kronor. Ur prismotiveringen:

”I en bransch som har stor miljöpåverkan har årets vinnare under många år gått i bräschen för energieffektiva transporter och klimatsmarta fartyg. Hållbarhetsfrågan är alltid högst på agendan för detta internationella företag som vill vara ledande i sin strävan att minska klimatavtrycket.”

Erik Thun AB är moderbolag i en internationell koncern där ett 18-tal företag ingår, inklusive Thun Tankers, Avatar Logistics och OP Ship.