Kategori: Folk/företag | Politik

Elmsäter-Svärd säger nej till Marin Mätteknik

Marin Mätteknik har köpt det brittiska bolaget Net Survey som man samarbetat med under flera år.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tat med under flera år.

Bolaget fortsätter därmed att växa men trots det vidhåller infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd sitt och regeringens nej till att ge tillbaka Marin Mätteknik rätten till sjöfartsstöd. Tvisten som pågått i åratal såg ut att få en lösning när Elmsäter-Svärd i vintras lovade Marin Mätteknik stödet tillbaka, ett löfte som sedan togs tillbaka med hänvisning till att EU:s regler inte skulle tillåta stöd till mätfartyg.

”Om du inte längre är intresserad av att hjälpa mig och mina anställda att bedriva vår verksamhet från Sverige kan du följaktligen inte gömma dig bakom några juridiska hinder för en utvidgning av sjöfartsstödet. Det finns inte något sådant hinder. Det handlar bara om politisk vilja”, skrev Ola Oskarsson, vd på Marin Mätteknik, efter att hans jurister funnit ett beslut i EU-Kommissionen där Nederländerna får rätt att ge sjöfartsstöd till just sådana fartyg Marin Mätteknik har.

Det hjälpte dock inte utan ministern svarade återigen att ”Frågan om en notifiering till kommissionen om en utökning av sjöfartsstödet till att omfatta mätfartyg är inte aktuell.”

Redan hösten 2009 började Ola Oskarsson prata om att flagga ut, det arbetet pågår ännu.

”Inget har förändrats, vi strävar efter en flagglösning som gör att vi kan behålla våra svenska sjöfolk. Det är inte lätt men lita på att vi är flera personer som arbetar hårt med denna frågan dagligen”, skriver Ola Oskarsson i ett brev till sina anställda varav han tvingades varsla 60 i vintras.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]