Skane Jet i Telleborgs hamn.

Fotograf: Trelleborgs Hamn

Kategori: Passagerarsjöfart

Avslutar säsongen på grund av reservdelsbrist

FRS Baltic har avslutat sin säsongstrafik mellan Trelleborg och Sassnitz tidigare än planerat. Det beroende på brist på reservdelar till fartyget Skane Jet.

I söndags gjorde det tyska rederiet FRS Baltic säsongens sista överfart på linjen mellan Trelleborg och Sassnitz med katamaranen Skane Jet, det betydligt tidigare än beräknat. Trafiken skulle ha pågått till slutet av oktober, men på grund av reservdelsbrist har rederiet fått ställa in trafiken i förtid.

Handlar om maskindelar

Rederiet skriver på sin hemsida att kraftiga förseningar i de internationella leveranskedjorna gjort att rederiet inte kunnat få reservdelarna i tid. Fartyget har fyra maskiner från Ruston Diesels Lts av typen V20RK 270 på totalt 28.800 kW. Det är reservdelar till en av dem som gör att rederiet fattat beslutet.

”Utan reservdelar kan vi tyvärr inte hålla vårt servicelöfte, att ta dig till Tyskland på under 2,5 timme. Det kommer innebära förseningar och eventuellt även oplanerade inställningar, speciellt vid dåligt väder, då vi inte längre har full kraft från våra fyra motorer”, skriver rederiet på sin hemsida.

Första säsongen i Trelleborg

FRS Baltic startade igång sin trafik med fartyget under hösten 2020, då från Ystad. Inför säsongen 2023 bytte rederiet hamn i Sverige till Trelleborg, vilket innebar en återstart av den klassiska Kungslinjen.