Carl-Johan Hellner, Chief Operating Officer Ports Terminals Stena Line till vänster, samt David Huck Chief Operating Officer at Peel Ports Group till höger.

Fotograf: Stena Line

Kategori: Färjetrafik | Hamn/Logistik

Ännu ett jätteavtal till år 2100 för Stena Line

Stena Line har ingått ännu ett avtal med hamnoperatören Peel Ports Group om trafik till en av bolagets hamnar under de nästkommande 77 åren, fram till år 2100. Det är det andra avtalet med samma längd som rederiet tecknat med Peel Ports i år.
Det handlar om Heysham Port som ligger åtta kilometer utanför Lancaster i England där nu Stena Line tecknat ett avtal med Peel Ports Group som sträcker sig till och med år 2100. Det meddelar Stena Line i ett pressmeddelande under tisdagen. Stena Line trafikerar idag Heysham med de båda systerfartygen Stena Hibernia och Stena Scotia som som avgår två gånger per dag till och från Nordirlands huvudstad Belfast.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]u Stena Line tecknat ett avtal med Peel Ports Group som sträcker sig till och med år 2100. Det meddelar Stena Line i ett pressmeddelande under tisdagen. Stena Line trafikerar idag Heysham med de båda systerfartygen Stena Hibernia och Stena Scotia som som avgår två gånger per dag till och från Nordirlands huvudstad Belfast.

– Affärerna har blomstrat på vår rutt mellan Belfast och Heysham under de senaste åren i och med att den är en livsviktig förbindelseled för godstransporter över Irländska sjön. När vi snart introducerar våra NewMax-hybridfartyg på rutten, kommer den att ge oss en unik möjlighet att erbjuda våra fraktkunder mer hållbara transporter mellan Nordirland och resten av Storbritannien, och den blir en viktig milstolpe på vår resa mot hållbar sjöfart, säger Niclas Mårtensson, vd för Stena Line, i pressmeddelandet.

Tidigare i år skrev Stena Line och Peel Ports ett liknande avtal om att rederiet ska nyttja 12 Quays Terminal i Birkenhead utanför Liverpool till århundradets slut. 

– Det här avtalet fördjupar vår långsiktiga relation med Peel Ports-koncernen och stärker vårt partnerskap ytterligare. Heysham är en viktig nod för Stena Lines verksamhet i Irländska sjön som vi har vidareutvecklat år för år. Vi är förväntansfulla inför ruttens framtid och att få bygga vidare på de framgångar som den åtnjuter redan idag, säger Carl-Johan Hellner, Chief Operating Officer Ports & Terminals, Stena Line i pressmeddelandet.

– Vi har bedrivit ett framgångsrikt samarbete med Stena Line i många års tid och det är fantastiskt att vi nu tillsammans kunnat skriva ytterligare ett avtal med lång löptid. Den här affären bekräftar återigen vårt löfte att fortsätta att utveckla och upprätthålla tjänster på Irländska sjön, samtidigt som den visar fram våra pågående investeringar i vår verksamhet i Heysham. Vi är övertygade om att rutten kommer att fortsätta att vara mycket framgångsrik under många decennier framöver, säger David Huck, Chief Operating Officer, Peel Ports Group i pressmeddelandet.

Så sent som i förra veckan stod det klart att Stena Line har för avsikt att starta en ny linje mellan Dublin och Birkenhead.

Att Stena Line kommer att sätta in sina två nybyggen i NewMax-klassen på linjen mellan Heysham och Belfast kommer enligt rederiet innebära en ökning av fraktkapaciteten med 80 procent. Färjorna kommer att kunna drivas med metanol. Den första av dem väntas sättas in på rutten 2025. 

Värdet av det nya avtalet har inte offentliggjorts.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]