Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Fartygsaffärer

Westco upphör

AB Westco i Skärhamn säljer roro-fartyget Mini Star till Mexiko och upphör med sin verksamhet.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]hör med sin verksamhet.

I tisdags överlät Westco roro-fartyget Mini Star till en mexikansk köpare. Fartyget får mexikansk flagg men behåller sitt nuvarande namn. Mini Star kommer att sysselsättas i cementtransporter på pallar på Mexikos västkust.

Upplagd

Försäljningen av Mini Star innebär också att Westco kommer att lägga ner sin verksamhet. Sedan i våras har Mini Star legat upplagd i Rönnäng.

– Vi har inte lyckats hitta något långt kontrakt. Vi har tidigare haft långa kontrakt, vi gick bland annat 13 år för Norsk Hydro med aluminiumprodukter med ett kontrakt genom Wilson Line. Sedan gick vi för Baltic Line, men där blev både Mini Star och det åländska systerfartyget Link Star för stora. Efter det har det inte funnits något på marknaden, säger redaren Rune Samsson till Sjöfartstidningen.

Bra kvalitet

Rune Samsson har varit mycket nöjd med Mini Star.

– Fartyget har fungerat väldigt bra, men är snart 30 år. Även om fartyget är byggt på, vill jag påstå, världens bästa småbåtsvarv så räcker de inte hur länge som helst. Vi ägare av bolaget är också till åren komna så att vi hade väl tänkt att avsluta ganska snart ändå, säger Rune Samsson.

Mini Star beställdes ursprungligen av det åländska rederiet Minicarriers och sköttes av Godby Shipping inom samma grupp av företag. Fartyget levererades av det tyska varvet J. J. Sietas i januari 1989 och inledde en femårig tidsbefraktning för Transfennica i skogsproduktfart. Fartyget såldes till Westco 1999. Mini Star har förutom akterport även sidoport och lastluckor.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]