Lotsbåten BUTT levererades av Dockstavarvet till Tyskland i augusti.

Fotograf: Dockstavarvet

Kategori: Fartygsaffärer

Nya ordrar på lotsbåtar till Dockstavarvet

Dockstavarvet i Ångermanland har fått en ny order att leverera en lotsbåt till den tyska statliga sjöfartsadministrationen.
Den 27 augusti 2020 levererade Dockstavarvet lotsbåten Butt till det tyska bolaget Lotsbetrieb GmbH. Butt är en 17 meters snabbgående aluminiumbåt och den fjärde leveransen från Docksta till denna kund, skriver Dockstavarvet i ett pressmeddelande. 

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]sbåten Butt till det tyska bolaget Lotsbetrieb GmbH. Butt är en 17 meters snabbgående aluminiumbåt och den fjärde leveransen från Docksta till denna kund, skriver Dockstavarvet i ett pressmeddelande. 

LB GmbH ombesörjer lotstransporterna för lotsarna i Wismar, Rostock och Stralsund samt den stora containerterminalen JadeWeserPort vid Wilhelmshaven. Butt stationeras initialt i Rostock / Warnemüende.

Drygt en vecka senare fick Dockstavarvet ytterligare en lotsbåtsorder från Tyskland, skriver företaget. Beställare är den statliga sjöfartsadministrationen genom Fachstelle Maschinenwesen Nord. Nybygget, varvets nionde båt till FMN, kommer att opereras av lotsarnas organisation Lotsbetriebsverein med stationering i Cuxhaven vid Elbemynningen. Hamnen är under utbyggnad med huvudinriktning på Ro-Ro trafik. 

Båten baseras på varvets beprövade typ Alupilot 17 M som har skrovmåtten 16,8 x 5,20 meter. Konstruktionen är självrätande och förstärkt för lätt isgång. Sex båtar av denna typ är sedan tio år i drift i Kiel och Travemünde och den ackumulerade drifttiden per båt ligger omkring 20.000 timmar, enligt varvets pressmeddelande.

Båten har utöver två mans besättning plats för upp till tio lotsar. Leveransen är kontrakterad till december 2021.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]