Fotograf: Dockstavarvet

Kategori: Skeppsbyggnad

Åter en order till Dockstavarvet

Dockstavarvet tar hem en betydande order från norska försvaret, varvets andra beställning inom en vecka.

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]tällning inom en vecka.

Forsvarets Logistikkorganisation (FLO) i Norge har tecknat kontrakt med Dockstavarvet om leverans av två Search, Rescue and Service-båtar med option på ytterligare en båt. Dessutom ingår framtida leveranser av reservdelar och underhåll. Inklusive optionsbåten kan ordervärdet uppgå till omkring SEK 100 miljoner. Leveranstiden för grundbeställningen är totalt 19 månader.

De 20 meter långa båtarna byggs i aluminium och får varvets beteckning IC 20 M. De utrustas med vattenjetaggregat från MJP och två huvudmaskiner från MTU på 1.200 kW vardera. 

Höga krav

Dockstavarvet uppger att FLO ställer höga krav på prestanda, lastförmåga, komfort och sjöegenskaper.

– Vi har ju tidigare levererat 20 stycken Stridsbåt 90 N till Norska Sjöforsvaret och byggt ett stort antal mycket snabba patrullbåtar av typen IC 16 M på export till andra länder. Vi tror att det är vår dokumenterade erfarenhet och leveranssäkerhet som fällt avgörandet till vår fördel, säger Dockstavarvets styrelseordförande K-A Sundin.

Varvet fick för fem dagar sedan en order från svenska Sjöfartsverket och har nu mycket god grundbeläggning fram till semestern 2015. 

– På en vecka har vi nu fyllt orderboken så att vi inte bara sätter full fart på vår egen organisation utan också kommer att behöva tillskott från våra reguljära underleverantörer. Den nya ordern kommer också att bli en värdefull referens för kommande projekt på den internationella marknaden, kommenterar varvets vd Torbjörn Larsson. 

 

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]