Organisatör: Energimyndigheten

Sjöfartens energiomställning

Webinar: Sjöfartens energiomställning … var, hur och när? Energimyndighetens forum för globala energifrågor bjuder in till ett direktsänt digitalt seminarium där två ledande experter delar med sig av deras syn på framtiden och vad som behövs för sjöfartens omställning till ren energi och nollutsläpp.

Hannes von Knorring, PhD, Principal Consultant presenterar DNVs rapport ”Energy Transition Outlook 2021” med fokus på sjöfarten.

Tristan Smith, PhD, Associate Professor in Energy and Transport vid UCL i London. Dr. Smith ledde den tredje IMO GHG-studien, var författare i den fjärde IMO GHG-studien och är medordförande vid World Bank’s Carbon Pricing Leadership Coalition Maritime Thread. Han kommer presentera en ny rapport av University Maritime Advisory Services (UMAS): A Strategy for the Transition to Zero-Emission Shipping.

Seminariet modereras av Pia Berglund, Director Regulatory Affairs vid Einride, som tidigare varit vd för Svensk Sjöfart och nationell samordnare för inrikes och närsjöfart.

Anmälan krävs, senast 7 februari kl. 12.00