Paf tar över spel på Color Line

På Åland finns ett litet men kreativt och internationellt spelbolag som heter Ålands penningautomatförening (Paf). Bolaget som fyller femtio år i år har nått sina framgångar tack vare den omfattande färjetrafik som genom åren pågått mellan Åland och Sverige och Finland och Estland. Tack vare oerhört stark och framtidsorienterad ledning var man även en av de första som fattade betydelsen av internet för interaktiv underhållning.

I dag kommer större delen av bolagets intäkter från onlinespel men fartygsverksamheten är fortfarande oerhört viktig. I sammanhanget förtjänas också understrykas att Pafs vinster oavkortat går till allmännyttiga ändamål såsom idrott, kultur, social verksamhet, sjöräddning och så vidare.

I dag kom beskedet att Paf från och med nästa år tar hand om spelverksamheten på norska Nordsjöjätten Color Line vilket är goda nyheter för alla i landskapet. Åland är tungt beroende av exportverksamhet. Här kan man läsa mer om nyheten som gör norska fartyg till åländska spelområden!

Kommentarer

Skriv en kommentar Svara till

Alla kommentarer granskas och modereras av vår redaktion innan de publiceras. Din email kommer aldrig bli publik.