Fotograf: GREEN4SEA

Kategori: Folk/företag

Alfa Laval vinner miljöpris

Alfa Laval vann priset GREEN4SEA Technology Award för sitt ballasvattenrenings-system. Göteborgs Hamn var nominerat för hamnpriset.

Alfa Laval vann första pris i teknik-kategorin när GREEN4SEA delade ut priser för tredje året i rad. Alfa Laval tilldelades priset för sitt ballastvattenrenings-system PureBallast.

– Vi är väldigt stolta att ta emot årets GREEN4SEA Technology Award för PureBallas, säger Peter Sahlen, R&D manager på Alfa Laval, i ett pressmeddelande.

”Långsiktiga åtagande”

– Priset bekräftar inte bara Alfa Lavals långsiktiga åtagande för ballastvattenrening, utan belyser också det senaste årets stora framgångar för PureBallast 3, den tredje generationen av vårt ballastvattenrenings-system.

Göteborgs Hamn AB var nominerat i hamn-kategorin, men fick tyvärr se sig besegrade av MPA Singapore som bland annat fick priset för sitt arbete med LNG.

För miljövänlig sjöfart

GREEN4SEA är en icke vinstdrivande organisation som arbetar för att skapa en mer miljövänlig sjöfart. Genom GREEN4SEA Awards vill de uppmärksamma företag inom sjöfartsnäringen som bidragit till att säkra en miljömässigt hållbar utveckling inom sjöfarten.

Alla vinnare presenteras här.