Silja Symphony ska göra kryssningar till Visby i sommar.

Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Ekonomi | Passagerarsjöfart

Tallink Silja satsar på Visby

Tallink Silja har beslutat att med start 10 juli dra igång kryssningar till Visby från Stockholm via Mariehamn med kryssningsfärjan Silja Symphony. 
Eftersom coronapandemins reserestriktioner för resenärer mellan Finland och Sverige ligger kvar har Tallink Silja nu hittat ny temporär trafik för sina båda kryssningsfärjor Silja Serenade och Silja Symphony, som normalt går mellan Stockholm och Helsingfors via Mariehamn. Serenade kommer att gå mellan Helsingfors och Riga och Silja Symphony mellan Stockholm och Visby med ett stopp i Mariehamn.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]rige ligger kvar har Tallink Silja nu hittat ny temporär trafik för sina båda kryssningsfärjor Silja Serenade och Silja Symphony, som normalt går mellan Stockholm och Helsingfors via Mariehamn. Serenade kommer att gå mellan Helsingfors och Riga och Silja Symphony mellan Stockholm och Visby med ett stopp i Mariehamn.

”Vi har sett att väldigt många är sugna på
att komma ut och röra på sig”

Erika Janson

– Vi har fått se över alternativa möjligheter eftersom länderna vi trafikerar haft hårda restriktioner, bara i dag (torsdag) meddelande Finland att de öppnar för resor till de flesta av sina grannländer förutom Sverige och då får man tänka om och tänka nytt, säger Erika Janson, kommunikationsansvarig på Tallink Silja.

Till att börja med har rederiet planerat att göra fyra kryssningar med Silja Symphony från Stockholm till Visby med avgång varannan dag från och med den 10 juli. Alla går via Mariehamn för att rederiet ska kunna erbjuda sina gäster taxfree.

– Vi har sett att väldigt många är sugna på att komma ut och röra på sig och vill kunna göra något på sin semester och Visby är ett av Sveriges mest älskade resmål, säger Erika Janson.

Fartyget kommer av säkerhetsskäl bara att ha en kapacitet på 1.400 passagerare mot 2.800 i normala fall.

– Vi har halverat antalet för att kunna hålla den sociala distansen ombord, säger hon.

Faciliteterna ombord kommer att ha öppet, men med hänsyn till att passagerarna måste kunna hålla den sociala distansen i exempelvis restaurangerna.

– Det mesta kommer att vara öppet, men det kommer att vara ett begränsat antal personer som får vistas i olika områden, så som restauranger och spa. Bollhavet kommer att hållas stängt. Sedan kommer vi att ha markeringar i golven vid kassor och likande så att gästerna kan hålla avstånd och ha extra städning ombord, säger Erika Janson.

Under torsdagen presenterade rederiet dessutom en plan för den finska marknaden med kryssningstrafik mellan Helsingfors och Mariehamn med färjan Baltic Queen under juli månad.

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]