Visby och Ystad blir destinationerna för Silja Symphony i år.

Fotograf: Patrik Lejnell

Kategori: Passagerarsjöfart

Tallink Silja satsar på Gotland och Österlen

Gotland och Österlen. Det blir destinationerna som Tallink Silja satsar på med kryssningsfärjan Silja Symphony i stället för Helsingfors i år.
Reserestriktionerna efter coronapandemin kastar om resemönstren även för sommaren 2021. Det gör att Tallink Silja kommer att satsa på andra destinationer från Stockholm än under en normal säsong.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]

Reserestriktionerna efter coronapandemin kastar om resemönstren även för sommaren 2021. Det gör att Tallink Silja kommer att satsa på andra destinationer från Stockholm än under en normal säsong.

Gör debut i Ystad

Under tisdagen stod det klart att det blir kryssningar till Visby och Ystad i år istället för till Helsingfors. Totalt är 13 kryssningar inplanerade under juli med stopp i Visby samt Ystad där fartyget även passerar åländska Mariehamn.

– Fortsatt osäkerhet kring reserestriktioner och det faktum att olika länder har olika stor smittspridning och kommit olika långt i sin vaccinering av befolkningen gör att intresset för upplevelser inom Sverige ökar stadigt. Det vill vi ta fasta på med vårt unika koncept, säger företagets vd Ats Joorits i ett pressmeddelande.

Största passagerarfartyget i Ystad någonsin

Av de 13 kryssningarna är nio tvånätters till Visby, två är trenätters med övernattning ombord i Visby samt två är trenätters kryssningar med stopp i Visby samt nya destinationen Ystad.

– Att Tallink Silja väljer att besöka oss i Ystad med Silja Symphony, som det största passagerarfartyget någonsin, känns fantastiskt roligt. Det är möjligt tack vare hamnens investering i två nya stora färjelägen. Vi ser fram emot att välkomna alla gäster och vårt lokala näringsliv står redo med allt som Ystad och Österlen har att erbjuda, från Wallander till Ales Stenar, säger Björn Boström, vd för Ystad Hamn i pressmeddelandet.

Prisade för hanteringen av covid-19

Tillsammans med Svensk Sjöfart har Tallink Silja antagit en lång rad åtgärder för säkra resor under pandemin, och hösten 2020 prisades bolaget för hanteringen av covid-19 ombord på fartygen i Swedish Brand Award. 

– Pandemin är inte över, men vi har otroligt väl inarbetade rutiner för minskad smittspridning som vi känner oss trygga med. Dessutom håller vaccineringen i Sverige en god fart. Innan vi kastar loss för vår premiärtur i sommar kommer en stor del av Sveriges befolkning att ha vaccinerats, och suget efter att komma ut och uppleva saker tillsammans med nära och kära kommer att vara stort, säger Ats Joorits i pressmeddelandet. 

[/flowy_subscriber_only]
Vidare till Sjöfartstidningen.se »

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]