Tallink Silja sätter in återigen in Victoria I mellan Stockholm och Tallinn i sommar.

Fotograf: Christopher Kullenberg Rothvall

Kategori: Färjetrafik

Tallink Silja återgår till två fartyg på Tallinn

I sommar kommer Tallink Silja återigen att ha två fartyg på linjen mellan Stockholm och Tallinn. Det genom att Victoria I sätts i trafik från 31 maj och under högsäsongen. 
Det är ett stort intresse för resor till Tallinn som har gjort att Tallink Silja Line beslutat att återigen sätta in sitt fartyg Victoria I på linjen mellan Stockholm–Tallinn. Det meddelade rederiet under torsdagen. Mellan den 31 maj och den 31 augusti 2024 kommer fartyget att trafikera parallellt med Baltic Queen som sedan pandemin varit enda fartyget som trafikerat på linjen.

[flowy_not_logged_in] [flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link] [/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.

[/flowy_non_subscriber] [flowy_subscriber_only]rtyg Victoria I på linjen mellan Stockholm–Tallinn. Det meddelade rederiet under torsdagen. Mellan den 31 maj och den 31 augusti 2024 kommer fartyget att trafikera parallellt med Baltic Queen som sedan pandemin varit enda fartyget som trafikerat på linjen.

– Våra kunder har länge önskat fler avgångar till Tallinn, och efterfrågan har ökat starkt sedan förra sommaren. Vi är därför väldigt glada över att nu kunna erbjuda betydligt fler resor till denna fantastiska sommardestination, och därmed även knyta Sverige och Estland närmare varandra, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja Line i pressmeddelandet.

Rederiet skriver vidare att Victoria I kommer att göra ett antal specialkryssningar mellan Helsingfors, Tallinn och Visby, vilket betyder avbrott i trafiken mellan Stockholm och Tallinn.

– Om det är något som de senaste årens turbulens med pandemi, ekonomiska utmaningar och en instabil omvärld lärt oss, så är det flexibilitet och ett agilt förhållningssätt. Vi har visat att det går att vara snabbfotade, pröva nytt, följa kunden och anpassa såväl fartyg som rutter utifrån behov och efterfrågan – även tillfälligt, säger Matts Gottfarb, Sales & Marketing Director på Tallink Silja Line i pressmeddelandet.

Den första avgången med Victoria I går från Stockholm den 1 juni, och den sista avgången för säsongen avgår från Stockholm den 30 augusti. Fartyget återgår sedan i trafik mellan Tallinn och Helsingfors från och med 31 augusti 2024.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]