Fotograf: Pär-Henrik Sjöström

Kategori: Passagerarsjöfart

All färjetrafik avbryts mellan Stockholm och Tallinn

Tallink Grupp meddelar att all trafik med passagerarfärjorna Baltic Queen och Victoria I ställs in på linjen Tallinn–Mariehamn–Stockholm från och med söndag den 15 mars.

Så sent som igår meddelade Tallink Grupp att försäljningen av kryssningar avbryts på linjen Stockholm–Tallinn. I dag meddelar rederiet att all trafik med färjorna Baltic Queen och Victoria I avbryts tills vidare på grund av undantagstillståndet som har införts i Estland.

Trafiken kommer att återupptas efter att riskområdena förändras, uppger rederiet.

Sista avgångarna i dag och i morgon

I dag, lördag 24 mars, avgår Baltic Queen från Stockholm enligt tidtabell och blir därefter i Tallinn. På denna avgång får enbart passagerare med enkelbiljett och passagerare som påbörjade en tur/retur-kryssning från Tallinn i går följa med.

På lördagen avgår Victoria I från Tallinn till Stockholm enligt tidtabell men tar enbart passagerare med enkelbiljett och de passagerare som påbörjade en kryssning med fartyget från Stockholm på fredagen. Från Stockholm får enbart passagerare med enkelbiljett resa med fartyget till Tallinn. Även Victoria I blir därefter i Tallinn tills företaget beslutar om att återuppta trafiken mellan Tallinn och Stockholm med passagerarfärjorna. 

Regal Star fortsätter sin trafik

Tallinks ropax-fartyg Regal Star på linjen Paldiski–Kapellskär kommer att fortsätta sin trafik för att säkerställa transporter av gods. Fartyget kommer enligt Tallink att trafikera enligt ett icke fastställt schema.