Fotograf: Bimco

Kategori: Folk/företag | Politik | Regelverk

Hon är Bimcos nya ordförande

Bimco (Baltic and International Maritime Council) har för första gången sedan organisationen startades 1905 valt en kvinna till ordförande, Şadan Kaptanoğlu, vd för turkiska HI Kaptanoglu Shipping. 

[flowy_not_logged_in]
[flowy_login_link]Redan prenumerant? Logga in här[/flowy_login_link]
[/flowy_not_logged_in]

[flowy_non_subscriber]

Prenumerera

Se alla erbjudanden.


[/flowy_non_subscriber]
[flowy_subscriber_only]1″>Şadan Kaptanoğlu, vd för turkiska HI Kaptanoglu Shipping. 

Till biträdande ordförande valdes Sabrina Chao från Hongkongbaserade Wah Kwong. Med andra ord är numera även den biträdande ordföranden en kvinna.

Kaptanoğlu tar över efter greken Anastasios Papagiannopoulis, som har avslutat sitt tvååriga förordnande som ordförande.

Kommande förändringar

Nu ska den nya ordföranden leda Bimco genom övergången till lågsvavlig olja som sjöfartsnäringen står inför. Bimco måste också peka ut färdriktningen för både kortsiktiga och långsiktiga åtgärder för att få ner världsflottans utsläpp av växthusgaser.

I samband med utnämningen sa Şadan Kaptanoğlu att Bimcos styrka och djupa kunskaper på den tekniska fronten, tillsammans med medlemmarnas stöd, är ovärderliga för att organisationen ska klara att genomföra de föreskrivna förändringarna. Expertisen inom organisationen är dessutom avgörande för att Bimco ska kunna upprätthålla sin ledande position och sitt kunnande inom regelverket.

– Vi vill försäkra oss om att nya förordningar blir praktiskt genomförbara, fortsatte Şadan Kaptanoğlu.

Före sin tid

Till sist konstaterade hon att Bimco alltid varit före sin tid, vilket återigen bevisats genom att organisationen nu valt sin första kvinnliga ordförande.

– Men jag är inte ensam utan har vår biträdande ordförande Sabrina Chao vid min sida. Hon är det verkliga beviset på att Bimco omfamnar förändring. En kvinna hade kunnat ses som en uppvisning eller ett projekt – men två är ett odiskutabelt bevis på förändring.

Bimco är världens största sjöfartsorganisation för rederier och samlar 1.900 medlemmar från 120 länder.

[/flowy_subscriber_only]

Få vårt nyhetsbrev!

 

Bli uppdaterad med de senaste sjöfartsnyheterna. Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

[mc4wp_form]